Идеята се оформи още през пролетта, но поредица “технически” причини направиха възможно осъществяването и чак през август. Може би за добро, почти “празната” София ни предостави едно “скрито” кътче много подходящо за снимки. Но атмосферата се получи съвсем друга. Вместо да посрещнем лятото, го изпратихме. Избора на кола не беше случаен, и макар че имахме друга в предвид за тези снимки, пак по”технически” причини се върнахме към вариант едно – Citroen 2CV. Каквото и да се напише за тази култов автомобил ще е малко, за мен важното бе че много си “допаднаха” с Косара.

Противно на правилата в фотографията снимахме сравнително късно за това време на годината, но мястото го позволяваше, дори да бяхме снимали по обяд. От техническа гледна точка нищо ново, основно използвах Ziess 35/2, но това бе и първия по-сериозен тест за Samyang 14/24XP. Разбира се за всички обективи блендата е от 1.2 до 2.8, скоростта е сравнително висока 1/400 до 1/640. За един от кадрите използвах ND филтър с редукция три бленди. За “пушека” използвахме “фотографски пушек” на хапчета от Китай разбира се.

Така за запознатите с 2CV, да автомобила е с въздушно охлаждане и не може да прегрее, но да кажем че повредата е другаде. Това е само първата част от три подобни фото-сесии, надявам се до края на годината да снимаме поне още една. И като цяло поредната на ретро тематика. Но както ще видите от видеото по долу важното е че беше ужасно забавно.

Едно “кръгче” е просто задължително 🙂